Hürriyet

>

1 Temmuz 2010 Perşembe

2. El Kadın



Çok değil, iki ya da üç ay önce, İstanbul'un göbeğinde, üniversite mezunu, son derece açık fikirli olduğunu düşündüğüm, gayet iyi yerlere gelmiş, eşiyle beraber hayatı kazanan bir erkek arkadaşımla karşılaştım. Uzun süredir görüşmüyorduk, oturup bir yerlerde laflayalım dedik. Konu konuyu açtı, derken yeni aldığı arabasına geldik. Çok da samimi olduğmuz için çekinmeden, bence biraz da düşünmeden bir laf etti.
-Babam her zaman derki iki şeyin ikinci eli alınmaz. Biri araba diğeri...Durdu tabi.
Aldığı ikinci el arabayı anlatıyordu halbuki. Bir anda beni bir malla aynı sınıfa soktuğunu anladı sanırım. Hiç bir şey demedim, konuyu arabalara getirip sohbeti bitirip ayrıldık. Ama bu cümlesi aklımdan hiç çıkmadı. Bugün Rize Belediye Başkanımızın nacizane kuma tavsiyesine de işte bu olay yüzünden katiyen şaşırmadım. Şayet bir ülkenin aydın yüzü, dul ya da bakire olmayan kadına 2. el diyebiliyorsa, Belediye başkanımız da kumaya haydi haydi hayırlıdır der. Peki, siz niye şaşırıyorsunuz? Bu ülkedeki çoğunluğun kuması, zengin ve kültürlü tayfasının metresi, genç erkeklerin de evlenmeden önce ellerse 2. el malı olan kadınlara erkeklerin nasıl baktığı sizi niye şaşırtıyor? Bunu doğal hatta olması gereken şey sayan erkekler o kadar fazla ki, sanırım tek şaşıran biz zavallı kadınlar oluyoruz.Ne yaparsak yapalım, okuyalım, çalışalım, para kazanalım, ünlü olalım, fikrimiz bir yerlerde soruluyor olsun, biz kadınlar hep yukarıdaki kriterlere dahil oluyoruz. Birilerinin karısı, metresi, kuması veya dulsak piyasadaki 2.el malı.
Yıllardır Güzin Ablanın köşesini takip ederim. Sakın küçümsemeyin, 21.yy.da Türkiyedeki kadın ve erkeklerin gerçek yüzüdür o sayfa. Halen kumanın ne kadar yaygın olduğunu, bakirelik zarını kime diktireceğini soran kızların ne kadar çok olduğunu, ya da seviyorum ama bakire değilmiş ne yapacağım diye soran erkeklerin varlığını öğrenin. Hatta çevrenizde kaç kişinin 2.el zihniyetinde olduğunu biraz araştırarak bulun. Sayısına inanamayacaksınız. Burası İstanbul diyen bir reklam var ya hani, inanmayın ona. İstanbul'un göbeğinde, üniversite mezunu, aydın bir adam söyledi bana, iki şeyi ikinci el almayacaksın, birisi araba, diğeri...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder