Hürriyet

>

4 Nisan 2012 Çarşamba

PS3 de Çocuklara Zararsız ve Keyifli Oyun Önerileri 3


Biliyorsunuz ben PS3 oynamayı seven biriyim. Ama aynı zamanda da anneyim. Şimdi ben bu kadar severken oğluma sakın oynama diyebilir miyim? Hayır tabiki. Ama oyunlarımızı ayırabilirim. Ayrıca, oğluma alacağım her oyunu araştırıp, oynayıp öyle alabilirim, bu da benim artı puanım olur.

Konuştuğum bir çok veli çocuklarının ne oynadıklarından haberdar değil. İsimleri biliyorlar ama içerikler boş. Sonra onlara anlatıyorum aslında çocuklarının eline verdikleri bombayı. Örneğin GTA5 i çocuğuna şehirde araba sürsün diye almış bir annenin aslında oğluna eroin çeken, striptiz kluplere gidip kadın soydukça puan kazanan bir kahraman aldıklarını bilmiyorlar. Bu tip oyunlar zaten +18 diye satılır, ama çocukların ısrarı, bizim ebeveynlerimizin de gereksiz benim çocuğum çok zeki, daha küçük oyunlardan sıkılıyor yanılgısı durumu kötüleştiriyor. Sayın veli, çocuklarımız aptal oldukları için değil çabuk etkilendikleri için o oyunları oynamamalı. Askerlere, pilotlara, f1 pilotlarına bu oyunlar similasyon olarak oynatılır. Adam vurmaya alışmak canlılar üzerinde pahallı bir işken, Call Of Duty Black Ops. da simulasyon kıvamında 140 tlye yapılır. Bakın, bu oyunları kötülemiyorum, sadece gelşme çağında olan çocukların uzak durmasından söz ediyorum. Zira ben de bir oyuncuyum ve savaş oyunlarına, özellikle de online tarzına bayılırım. Ama yaşım gereği, artık ben sanal dünyada bir seri katilken, gerçek dünyada sineği öldürürken çekiniyorum. Çocukların sadece bir oyun olarak algıladıkları, soyut zekalarının gelişimini tamamladıkları zamana kadar, o yüzden bu tarz oyunları uzak tutalım.Peki ne oynatalım, madem aldık bu makineyi? Daha önce bazı oyunlardan bahsetmiştim. Şimdi de yeni çıkan iki oyundan bahsetmek istiyorum.


1. Trine 2: Masal havasında geçen, rengarenk, büyü ve ejderhalarla süslü, keyifli bir öykü. Üç kahramanımız var, sihirbaz, şovalye ve hırsız. Üçü bir araya gelip güçlerini birleştirerek karşılarına çıkan bilmeceleri çözüyorlar, ve ülkelerini kurtarıyorlar. Aynı anda üç kişilik local çoklu oyuncu seçeneklerinin yanında, online oyun hakkınız da var. Dolayısıyla çok uzun bir zaman hem aile içi hem de tüm dünyayla bu oyunu oynayabilirsiniz. http://www.youtube.com/watch?v=XxPg1YeXE2EFiyatına gelince, PSN Store'da 15.90 TL. ye alabilirsiniz. 1 MB yer tutuyor, hatta önce demosunu indirip deneyebilir, sonra da satın alabilirsiniz. Ben, açıkçası önce alacağım her oyunun demosunu, multiplayerların da Betasını indirir, dener, sonra da alırım. Bu işe ilk girdiğimde verdiğim paralar karşılığında aldığım hayal kırıklıkları o kadar büyük oldu ki, aksini asla düşünemiyorum. Tecrübelerimi de sizinle paylaşmaktan hoşlanıyorum, çünkü mutlaka yeni başlayan birileri vardır.


2.Ape Escape: Bu bir Move oyunu. Maymunlara muz fırlatıyorsunuz, yakalıyorsunuz. Hem hareketli hem de eğlenceli bir oyun. Tam bir konusu yok, sadece seviyelere göre aktiviteler var. Çocuğunuz hoplayıp zıplayarak ekranın önünde eğleniyor. PSN Store'da demosu var, indirip deneyebilirsiniz. Oyunun aslı CD olarak satılıyor, şu aralar indirimde, 49 TL ye Sony Merkezlerinde bulabilirsiniz.

Trine2'nin PC versiyonu da var. İsterseniz bilgisayarda da oynayabilirsiniz. Tercih sizin. Trine2'nin Bölüm Sonu Canavarındaki detaylı incelemesini linkten okuyabilirsiniz.http://www.bolumsonucanavari.com/Oyunlar-Trine_2-860-4.htm

Daha önce yazmış olduğum iki yazımda da bahsettiğim diğer oyunları merak edenler için bakınız:
http://catwalk-votkalimon.blogspot.com/2011/09/cocuklara-playstation-3-oyun-onerileri.html

http://catwalk-votkalimon.blogspot.com/2011/06/playstation-olmal-m-yoksa-olmazsa-olmaz.html

6 yorum:

  1. Zümrüt, bu oyunları sen oynamıyorsun değil mi?:)))

    YanıtlaSil
  2. Tabiki ben oynuyorum. Yoksa nasıl bilebilirim zararlı mı zararsız mı olduğunu? Önce oyun sitelerinden araştırıyorum sonra PSN Store'dan bedava Demoları indiriyorum. Mutlaka oynamış birilerini buluyorum, çünkü internette ps3 oyuncularının katıldığı sitelere ve forumlara üyeyim. Aklıma yatarsa alıp gece oynuyorum, oyunu bitirince de oğluma izin veriyorum.

    YanıtlaSil
  3. Güncelle olmayacak mı 2015 yılı için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takibiniz için teşekkürler, ps4 ve ps3 için güncellemem çok yakında :)

      Sil
    2. Ne kadar yakında yıl 2018

      Sil