Hürriyet

>

16 Ekim 2011 Pazar

Uncharted 3 - Maceraya Türkçe Devam


Kasım ayı, oyunseverler için heyecanla beklenen an oldu. Büyük bir hayran kitlesine sahip Uncharted serisinin üçlemesi ve online savaş oyunlarının krallarından Battle field 3 bu ay piyasaya çıkacak ürünler. İki oyunun da Betası açıldığında serverlarda patlama yaşanmış, DL şifreleri forumlarda uçuşmuştu. Özellikle UC3, sadık hayran kitlesi ve TURK klanı tarafından o kadar uzun süredir bekleniyordu ki, Betanın çıktığı gün us hesaplar çok değerli birer sabit kıymet oldu. Keşke TR PSNlerde de bu dllere izin verilseydi de bizler de başka ülkelerde psn hesapları açmak zorunda kalmasaydık. Şu an UC3 ün Betası hala oynanıyor ve daha geçen hafta bir düzeltmeye gitti. Böylece şikayet konusu olan hataların çoğu giderilmiş oldu. Bunların başında server çakışması sebebiyle aynı oyuna iki arkadaşın girememesi geliyordu. Yine alınan bazı özelliklerin oyundan çıkışta kaybolması ve yeniden bağlandığınızda tekrar satın almak zorunda kalmanız durumu düzeltildi. Ne yalan söyleyeyim, Elena karakterine iki kere 7,500 dolar vermek çok acı olmuştu. Hele o para için kaç kez öldüğüm düşünülürse!
Geçen haftanın en büyük suprizlerinden biri de UC3 Beta MPsinin Türkçe olarak plus üyelere açılmasıydı. Bu kadar ünlü ve iyi bir oyunun Türkçe oynanır olması o kadar hoşumuza gitti ki, videolarını sitelerimizde döndürüp durduk. Tabi eleştiriye açık olan çeviriler de mevcut, ama Studios23 bence elinden gelenin en iyisini yaparak iyi bir iş çıkarmış. Asıl senaryonun Türkçe dublajı hepimizi yerimizden oynatacak. UC3 2 kasımda Türkçe olarak piyasaya sürüldüğünde Nathan Drake, Okan Yalabık ile hayat bulacak. Ünlü baba karakter Sullivan, Ege Aydan tarafından seslendirilecek. Studios23'den Semih Sancar, yaptığı açıklamada oyun dublajının zorluklarından bahsetti. Türkiye'de alışılmadık bir iş olan bu tarz dublaj, en iyi hallerde 7 ay sürüyor, yüzbinlerce kelime içeriyor, bölümler geldikçe yapıldığı için sanatçılar bütünü göremiyor. Çok sıkı gizlilik anlaşmaları olduğu için de sahneler seyredilmeden, storyboard yardımıyla yapılıyor. Tüm bu zorlu şartlara rağmen yetenekli kastlarla Studios23'ün iyi bir iş çıkardığına eminim. Gelelim beğenilmeyen tercümelere, Semih Sancar içimizden çıkmış biri, yani Merlininkazanı, Oyuncu, Level ve Oyungezer'de çalışmış, gerçek bir oyuncu. Dolayısıyla bizlerden hiç kopmadı. DHde konusuyla ilgili açılmış forumlara katılıp açıklamalar yaptı, hatta beğenilmeyen tercümelerin listesini ve olası alternatiflerini TURK klanından istedi. Belki de ilk defa bir oyun, kendi oyunseverlerinin tercihleriyle hayat bulacak, sadık kitle oyunu oynarken karşılaştığı bir madalyaya bakıp hey bu benim fikrimdi diyebilecek. Bu fırsat için de Semih Sancar beye teşekkürlerimi sunarım.
Şimdi geriye tek bir şey kalıyor, arkamıza yaslanmak ve Sony Türkiye'nin bize sunduğu, dünyanın en iyi oyunlarından UC3'ün Türkçesinin keyfini çıkarmak.Hepimize iyi oyunlar... Unutmayın TURK KLanı her zaman herkese açıktır, oyundan keyif alan her yaştan her cinsiyetten oyuncuları bekliyoruz. Facebook sayfamızdan ya da DonanımHaber'de UC3 Turk Klanı başlığı altından bizlere katılabilirsiniz. Bu arada hediye kazanmak isterseniz:
http://goo.gl/bGxbe linke uğrayıp tıklayın, UC3 ün küçük hediyelerine ulaşın!

Catwalk12345 TURK Klanı Üyesi

1 yorum:

  1. baen diyorum acaba oyunlar kendi dilinde mi kalsa. ne dersiniz?

    YanıtlaSil