Hürriyet

>

31 Temmuz 2011 Pazar

Kanka olduk, boşanıyoruz!


Son günlerde çok moda bu laf, boşanmanın yeni gerekçesi, kanka olmak. Benim anam-babamdan daha kanka olan kimseyi görmedim, 70li yaşlarının başlarındalar, ama boşanmayı düşünmüyorlar. O zaman bu arkadaşların derdi ne? Evliliği ne sanmaktalar, bir tür Rio Karnavalı mı?
Zaman geçtikçe ve birlikte tüketilen vakitlar arttıkça, cinsel isteğin tükeneceği bir gerçek. Evliliğin başlarında tam gaz ve heyecan içinde geçen geceler, yerini daha sakin, bol Tvli, entellektüel düzeyi yüksek gecelere bırakır. Daha çok konuşup daha çok dinlemeye vakit kalır. Sonra bir bakmışsınız ki, kanka olmuşsunuz. Eee, ne kötülük var bunda? Zaten sonunda olacağınız bu, ha üç gün önce, ha beş gün sonra, ne fark eder. Evliliği, sadece cinselliğin özgürce ve devlet izniyle yapılmasına izni verilen bir kurum olarak görüyorsanız, eyvah eyvah!iki-üç yıl içinde bitti gitti sizin evlilik! Ama daha derin bir birliktelik, ortak bir amaca beraberce ulaşım, günün sonunda yanında en yakının olması anlamında alıyorsanız evliliği, zaten bu başlık boş laf gelir size.
Yeni evlenenlere sesleniyorum, sanmayın ki her zaman balayı bu hayat. Bir araya gelmenizin tek nedeni seks değil.O sadece işin bonusu. Asıl amaç bir arada hayatta kalmak, birbirinden güç almak. Tamamiyle ticari bir kurum, ortak kazanç, ortak gider, malların ortaklığı falan. Bu ip üstündeki ikili dansı en iyi kankanla yapmayacaksın da kimle yapacaksın? Her dakika cinsel gerilimin yaşandığı bir ilişki düşünsenize, ne kadar stresli? Ayrıca şunu da unutmayın, en iyi seks yaptığınız partnerınızla mı evlendiniz, yoksa başka özellikleri mi sizin için ön planda? Madem seçiminizi muhteşem seks partnerinize kullanmadınız, evliliğinizde de havai fişekleri on yılın sonunda pek de beklemeyin (on yılın sonunda Brad Pitt bile bayabilir bu arada). Ama uyumlu, huzurlu ilişkilerin arka planındaki seks, çiftler için çok daha doyurucu. Ne roller-coastera binin, ne de üzerinize ölü toprağı serilsin. Dengeleyin, ve kanka olduk saçmalığı sebebiyle ayrılmaya kalkmayın. Zaten ne olmayı bekliyordunuz ki?

1 yorum:

  1. Boşanmak en kolay kaçış yolu oldu artık, her şey gibi ilişkilerimizi de hızlı tüketiyoruz

    YanıtlaSil