Hürriyet

>

23 Temmuz 2011 Cumartesi

Facebookta Nefret Ettiklerim;



Bugün huysuzum. İşte yazarınızın karanlık yüzü, kızınca nasıl fırtına kopardığı:)) Öncelikle Facebooktan başlayalım bakalım.
Anasayfama baktıkça içimi karartan, okuduğumda sinirlerimi zıplatan ve nedense sıkça yapılan, en nefret edilesi gönderiler;

1. Gittikleri her yerden, mobil bağlanıp sayfalarına ne kadar eğlenip ne kadar keyifli olduklarını yazanlar. Sorarım sizlere, acaba gittiğiniz yer mi sizi tatmin ediyor, yoksa başkalarının sizin nerede olduğunuzu bilip, gıpta etmesi mi? Şayet o kadar keyiflisiniz oralarda, ne halta hemen online olup anasayfanıza, arkadaşlarınıza bildiriyorsunuz? Madem öyle, gerçekten tek tatmin olduğunuz anı da yazın, 'az önce orgazm oldum, süperdi.' Yazmadığınıza göre yeterince tatmin olmadığınız sonucunu çıkarıyorum:))

2.Sağdan soldan, fazla da okumadan paylaşılan, ne anlam, ne edebi, ne de felsefik hiç bir derinliği olmayan, paylaşanın üretmediği alıntılar. Size güzel gelen her lafla benim sayfamı, aklımı ve düşüncelerimi neden kirletiyorsunuz? Sizin diyeceğiniz bir şey varsa amenna, dinlerim. Ama ne idüğü belirsiz alıntıları, yapmayın lütfen... Hele bazıları paylaşanın karakterine bile uymuyor. Sizi okumamızı istiyorsanız daha yaratıcı ve kendinize ait olun lütfen.

3. Sürekli yardım paylaşımı yapanlar (hayvanlarla ilgili çağrı yapan ciddi dernekler hariç). Kaçınız bu paylaşımları yapmadan önce verilen telefon numaralarından teyit ediyorsunuz? Çoğu yıllar öncesinden kalma, daha da çoğu sadece mail ortamında adres avlama amacıyla ortaya atılmış dalavereler. Özellikle arıyorum, sapık gibi takipteyim, daha doğru bir yardım paylaşımıyla karşılaşmadım. Pas etmeden önce bir bakın, neyi pas ediyorsunuz? Böyle yalanları paylaşmanız bir tek gerçeği ortaya koyar. Aslında yardımsever falan değilsiniz, sadece başka birine yollamak kolayınıza gidiyor. Çünkü niyeti olan arar, öğrenir ki yalan, o zaman da paylaşmaz.Her şeyi başkalarından bekleyenlerden nefret ederim...

4. Dini gönderiler, son derece rahatsız edici, aşırı uçlardaki politik görüşler. Sayfa bir anda karışıyor herkes birbirine giriyor. İnanç, kul ile Tanrı arasında, kimseyi ilgilendirmez. Yol, kişiye özel, ister Kur'an, ister İncil, ister Tevrat. Kur'an'dan hadisler, İncilden bablar, gözü yaşlı-başı bağlı çocuk resimleri eşliğinde sunuluyor. Bu paylaşımlardan da nefret ediyorum, beni doğru yola sen mi getireceksin? Kim verdi sana Allah'la arama girme yetkisini? Hangi rütbene dayanarak aracı olmaya kalkıyorsun? Bunu yapıyorsan zaten inancın yok ki senin!

5. İki kişinin güya çakılmayan paslaşmaları. Sadece onlar anlıyor biz salağız ya! Yapmayın, madem bu kadar gizli, facebookta ne işiniz var, özele mesaj atın yahu!

6. Arkadaş sayısında rekor kırmaya çalışanlar. Kaçıyla görüşüyorsun? Haftada bir dürtmek için beni listene aldıysan sil gitsin..!

7. Bir de ne yazdığı anlaşılmayan, chat dili dedikleri, sesli harflerin yutulup Türkçenin darmaduman edildiği paylaşımlar. Ya siz okulda hiç Türkçe dersi almadınız mı? Kendi dilini güzel kullanamayan, düşüncelerini nasıl anlatır, nasıl anlaşılmayı bekler? Sizi anlamıyorum, anlamayı da red ediyorum. Doğru düzgün Türkçe kullanana kadar! Mümkünse ayrı yazılan de/da ve soru eklerine de özen gösterin, yoksa gerçekten anlam karışıyor!

Şimdilik bu kadar sevgili okur. Aklıma geldikçe eklerim, senin de ekleyeceklerin varsa alttaki 'yorum' boşluğuna yazıver, biz de öğrenelim. Ha, katılmadığın varsa onu da yaz, eleştiriden korkan eleştiren gibi olsun:))

2 yorum:

  1. :))) Bunlardan bazılarını zaman zaman yapsam da kesinlikle katıldım yazdıklarına...
    Ama zaten nedir ki facebook? Çok da ciddiye almamak gerekiyor.
    Bir de, uygulamalar, insanı yok nerde olduğunu, ne yediğini, naptığını paylaşamaya sevk ediyor, bir tıklayıveriyorsun... (Ben yazdıklarından en çok bunu yapıyorum galiba...)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle süper....

    YanıtlaSil