Hürriyet

>

21 Haziran 2012 Perşembe

Selülitten Kurtulmanın Bedava ve Kolay Yolu

Sevgili okuyucu, geçen yazımdan hatırlayacaksınız organik yağlarla cilt bakımı nasıl yapılır anlatmıştım. Bugün ise sadece elimizdekilerle selülit olayından nasıl en az zararla çıkableceğimizi anlatacağım. Ama önce organik yağların kullanım sonucunu sizlere bildirmem gerek. Takriben iki haftadir bu yağları düzenli olarak kullanıyorum. Beni uzun zamandır görmeyen bir arkadaşımla karşılaştım, ilk lafı göz altına ne yaptırdın sen bakiyim oldu:)) Demek ki işe yarıyor bu karışım. Yalnız önemli bir noktanın altını çizmek istiyorum. Botoksun ya da dolgunun yaptığı mucizeyi beklemeyin bu karışımdan, hatta hiçbir şeyden. Botoks, kasa enjekte edilen ve onu felç ettiği için hareketini yok eden bir madde. Sonuç olarak enjekte edilen yer hareket etmediği için kırışmıyor. Ama 3-4 ay sonra etkisi geçince, kırışıklıklar tüm ihtişamıyla geri dönüyor. Üstelik sizin gözünüz pürüzsüzlüğe öyle alışıyor ki, derhal yeniden yaptırmak için koşturuyorsunuz doktora. Bu yağlar ise deriyi besleyerek yaşlanma etkilerini geciktiriyorlar. Olan bir kırışıklığı tedavi edemezsiniz, sadece botoksla bir süreliğine görünmez yapar, ya da gül mucizesiyle hafif açarsınız. Ama tamamen yok olmaz! Çünkü yaşlanıyoruz, tabiatın gerekliliği bu. Ama ne yapabiliriz, bu yağlarla daha düz, daha duru, daha parlak bir görünüm kazanırız. Mimik yaptığınızda tüm kırışıklıklarınız ortaya çıkar (ki bundan gurur duymamız gerek, muhteşem tecrübeleri simgeliyor onlar), düz durduğumuzda ise kırışıklıklar görünmez çünkü yer etmez. Beslenen cilt aynı yuvarlanan kağıt gibi hareket eder her mimikte, nasıl ki kağıtta iz olmaz düzeltince, ciltte de olmaz. Ama kağıdı katlarsak bir iz oluşur ve bu da kuru ve bakımsız bir cildin mimikler sonrası aldığı hali tanımlar. O yüzden, amacımız cildi beslemek, mimik yaptığımızda yüzümüze anlam veren tüm kırışıklıklara sahip olmak, ama onların kalıcı olarak yüzümüze eklenmesini engellemek. Anlaşıldı mı? Neyse, ben yaptım oluyor, tekrar tavsiye ederim.
Gelelim bir yaz günü kabusu olan selülitlere. Mesut'dan bahsetmiştim geçen yazımda, hani şu Kadıköy'de Tarçın isimli dükkanın sahibi olan arkadaşım. O gün konuşurken bana çok ilginç bir şey anlattı, izniyle sizinle paylaşmak istedim. Bu selülit denen bela zayıf-şişman herkeslerin başında. Mesut'un dediğine göre kurtulmanın demeyeyim ama azaltmanın bir yolu şu:
Banyodan önce atkılı fırça, kabak lifi ya da kese ile cilt kuruyken aşağıdan yukarıya cildi ovalıyoruz. Duştan sonra da sorunlu yerlere artık elimizde ne varsa sürüyoruz, bebe yağı, losyon, zeytinyağı ne varsa. İçerik önemli değil, burada amaç cildin altındaki yağ hücrelerini kandırmak. Hep nemli tutmak. Böylece suya doyduğunu düşünen hücre vücuttan su toplayarak selülit oluşturmayacak! İşte bu kadar basit. Fırçalayarak da bu hücrelerin parçalanıp lenflerden atılmasını sağlıyoruz. Düşünün, yazın denizde selülit niye azalıyor? Çünkü sürekli güneş yağı sürüyoruz!
İşte bu kadar basit ve bedava bir yol. Ne kremlere ne de masajlara yüzlerce lira vermeye gerek yok. Yapın, bir şey kazanmasanız bile deneyin, nasılsa kaybetmiyorsunuz. Ben deniyorum iki haftadır. Sonuç konusunda sizlere bir şey diyemeyeceğim, çünkü aynı zamanda spora da gidiyorum, dolayısıyla azalmanın ölçüsü ve hatta nedeni bu olabilir. Sizi yanıltmak istemem. Deneyin canım, ne var işte, alt tarafı bir kese, zaten evimizde mutlaka vardır, kullanıverin işte.
Mesut'un daha bir sürü harika pratik yolları var. İlginizi çekerse yazar paylaşırım. Hatta bana yazın sorununuzu derhal çözümüne organik yollardan bakarız. Maksat hizmet!
Hepinize kırışıksız ve de selülitsiz bir yaz diliyorum!

3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Kış mevsiminin sonlarına gelirken kadınlarda yaza hazırlıklar başlıyor. Her kadın ideal vücuda kavuşmak ve mayo/bikini giymek ister. Bunun için de kışın aldığı kiloları verip sıkılaşmak ister. Kışın bir etkisi de korkunç selülitler! Kötü bir görünüm olan selülitler her kadının korkulu rüyası haline gelmiş durumda. Biz de bu yazımızda selülitten kurtulma hareketleri, selülitten kurtulmanın en kolay yolu, selülit giderici egzersizler, selülitten kurtulma yolları hakkında bilgiler vereceğiz.

    YanıtlaSil