Hürriyet

>

8 Eylül 2011 Perşembe

Çocuklara Playstation 3 Oyun Önerileri 1

Madem çok meraklı bir anneyim ve her oyunu oynuyorum, siz oynamayan annelere çocuklarına hangi oyunları gönül rahatlığıyla alabileceklerini söyleyebilirim. Öncelikle PS3 oyuncumuz 5+ olmalı, yani çocuğunuz beş yaşını doldurmalı. Daha erken anlamsız olur. Kız çocukları muhtemelen tercih etmeyeceklerdir ama meraklısına cinsiyet ayrımı olmadan oynanabilen oyunları önerebilirim.
1. Start the Party: Bu bir move oyunu ve tamamen Türkçe. Çocuğunuz sadece oynamıyor, aynı zamanda hoplayıp zıplıyor, çünkü elindeki kumanda kah kılıç olup karpuz kesiyor, kah raket olup sinek avlıyor, kah fener olup hayalet yakalıyor. En çok 4 kişiye kadar yarışma yapılıyor, ama tek başına yapılan roundlar da mümkün. Bu oyunda amaç yarışmak. Yarışmalar devrelere bölünmüş ve toplam 10 devrede en çok puan alan kazanıyor. Yarışmaların konuları birbirinden zevkli, hareketli. Grafikler mükemmel, çocuğunuz move kamerasıyla ekrana aktarıldığı için kendini seyrederek yarışıyor, arka planda da bulunduğunuz oda yer alıyor, tabi oldukça değişmiş olarak. Ailece akşamları oynayabilir, çocuğunuzun sizi nasıl yendiğini şaşkınlıkla seyredebilirsiniz. Hadi bakalım çocuklar yattı, siz ve arkadaşlarınız da bu oyunu keyifle oynayabilirsiniz.
2. Little Big Planet: 7+ oyuncu daha keyif alacaktır kanımca. Mükemmel bir oyun olduğu yaratıldığı yıl aldığı en iyi oyun ödülünden belli zaten. Savaş, vurdu-kırdı yok. Sack Boy denilen kukla adamlarla 10 kişiye kadar oynanılan bir takım oyunu. Online seçeneğiyle de bulunabilir oyuncu serverdan. Amaç, etapları bitirebilmek, bu esnada puan ve etiket toplayarak diğer etapları şenlendirmek. Toplanan objelerle kendi küçük dünyanızı yaratabilir, bir arkadaşınızı davet ederek kendi etaplarınızı bitirebilirsiniz. Sack Boylarınızı istediğiniz gibi boyayıp giydirebilir, aksesuarlar takabilirsiniz. Bu oyunun müzikleri çok kaliteli seçilmiş. Sadece CD olarak satılsa inanın alıp dinlerim. Akşamları oğlumla değişik etapları bitiriyorum, onu yatırdıktan sonra kendi arkadaşlarımla online oyuna devam ediyorum. Anlayacağınız yediden yetmişe herkesi saran bir oyun.
3. EyePet: Yine bir move oyunu. Kızlar daha çok tercih edebilir. Son derece sevimli bir yaratığı eve alarak başlıyoruz oyuna. Yıkıyor, karnını doyuruyor, seviyor, oynuyoruz. Kıyafetler giydirip, tüylerini boyuyoruz. Aksesuarlar takıyoruz. Grafikler mükmmel yapılmış. Yere oturup elinizi yere vurduğunuzda eyepetiniz koşarak kucağınıza çıkıyor. İnanın ben bile gözlerimi sevimliliğinden alamıyorum. Tek kişilik bir oyun olmasına rağmen, kameranın görüş açısındaki herkesin hareketlerine tepki veriyor eyepet. Dolayısıyla kalabalık çocuk gruplarınca da oynanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder